PETROVO U REPAŠU

OBJAVLJENO:

Svetkovina sv. Petra i Pavla svečano je proslavljena u Repašu. Kao i svake godine okupio se lijepi broj župljana i hodočasnika iz Prekodravlja, Koprivnice i Virovskog dekanata. Svetu misu je predvodio i propovijedao o. Tomislav Glavnik.

Sv. Petar i sv. Pavao uzori su kako prve Crkve, tako i današnjem vjerniku. Krist je računao s plašljivim Petrom i učenim Pavlom, te osvojio svijet Radosnom viješću. Petra je potreslo Isusovo pitanje, koje mu je Gospodin postavio na Tiberijadskome moru: Petre, ljubiš li me više nego ovi? Petar se sjetio svoga zatajenja, ali je svoj život završio svjedočanstvom mučeničke smrti i pokazao da doista ljubi Isusa sve do kraja. Pavla je potreslo pitanje, koje mu je Gospodin upravio kod Damaska: “Savle, zašto me progoniš?” Uslijedila je promjena života. Od progonitelja kršćana, postao je učiteljem naroda i širiteljem Radosne vijesti.

Pod misom je pjevao filijalni zbor repaške crkve pod ravnanjem Ivona Fabijanca, koji će svoje djelovanje nastaviti kao i prije u Koprivnici. Naime, g. Fabijenac se spremno odazvao pozivu i kroz punih pet mjeseci dolazio na probe zbora i mise nedjeljom. Osim što smo završavali materijalnu obnovu repaške crkve, željeli smo se i duhovno spremati. Stoga je pjevanje , kako bi svetkovine Srca Isusova i Petrova bile obogaćene liturgijskim pjevanjem. Potrebno je napomenuti da su voditelj zbora i zboraši predanim radom proslavili Gospodina svojim glasom i talentom! Čestitke svima.

Skip to content