ANTUNOVO U MOLVAMA

OBJAVLJENO:

 

13. lipnja 2013. blagdan je sv. Antuna Padovanskoga, najvećeg sveca Katoličke crkve. Na Antunovo slavili smo svete mise u 10 i 19 sati. Nakon mise u 19 sati bio je blagoslov djece i ljiljana i podjela kruha. Naime, podjelom kruha podsjećamo se na Antunovu predanost i brigu o siromasima. Kruščiće je i ove godine darovao pekar Pavao Begović iz Virja. Podijeljeno je 280 komada.

Na Antunovo pripremali smo se kroz 13 utoraka, zajedničkom molitvom Večernje, krunice sv. Antunu i zavjetnim molitavama, te propovijedanom trodnevnicom. Odaziv na Antunove utorke pokazuje da je sv. Antun osvojio srca vjernika molvarske, ali i okolnih župa. Ustrajna molitva i pjesma Svecu svega svijeta potakla nas je na izradu posebnog molitvenika u kojem je ” sve na jednom mjestu” za sabranu molitvu. Molitvenik se može nabaviti u Župnom uredu.

Štovanje sv. Antuna u Molvama je u porastu, budući da je župna crkva prošle godine dobila moći sv. Antuna, koje su izložene u novom relikvijaru, koji je ostvaren darovima župljana i štovatelja.

Skip to content