ODRŽANO 6. HODOČAŠĆE SV. FILOMENI

OBJAVLJENO:

U subotu, 26. siječnja 2013. održano je 6. hodočašće sv. Filomeni u Molve. Kao i prijašnjih godina i ove su godine pristigli hodočasnici s raznih strana. Najveći broj uz domaće župljane pristigao je iz zagrebačkog, karlovačkog i velikogoričkog kraja. Prvi hodočasnici su počeli pristizati od 9.30 sati.

Svečano misno slavlje predvodio je vlč. Ivica Bačani, župnik iz Virja u koncelebraciji s vlč. Dragutinom Goričancem, te o. Tomislavom Glavnikom, župnikom. Propovjednik je na osnovu Ivanova evanđelja o progonstvu i mučeništvu, koje čeka Kristove sljedbenike, osvijetlio lik sv. Filomene, te jasnim govorom nadahnutim Svetim pismom naveo na razmišljanje sve prisutne o vlastitom svjedočkom primjeru u brojnim situacijama života. “Iskreni vjernik ne zaboravlja na Bogu i molitvu, posebno na svetu misu. Duhovna hrana je neophodna za uspravan i nepokolebljiv hod u životu. Tko se druži s Bogom neminovno se suočava s činjenicom da će ga mnogi ostaviti sama poradi toga. No, mi ugađamo Bogu i njegovoj Riječi i Zakonu. Ne naginjemo nagnućima ovoga svijeta” – istaknuo je propovjednik.

Nakon misnog slavlja uslijedio je zajednički hodočasnički ručak. U 14.3o sati nastavio se popodnevni program s pohodom zavjetnoj kapelici Majke Božje Molvarske, s molitvom krunice, potom euharistijskim klanjanjem što ga je predvodio vlč. Ivica Bačani. Cjelodnevni program završio je pobožnošću u čast sv. Filomeni, te ljubljenjem svetičinih moćiju. Nakon završnog blagoslova hodočasnici su se uputili svojim kućama.

Skip to content