Trodnevnica pred Veliku Gospu

OBJAVLJENO:

TRODNEVNICA PRED VELIKU GOSPU

1. DAN TRODNEVNICE

Petak, 12.08.  – duhovna obnova od 16 sati – predvodi dr. fra Ivo Pavić. Sveta misa u 19h.

Dr. fra Ivo Pavić

Fra Ivo PavićFra Ivo Pavić je rođen 1965. godine u Hrvatskoj Tišini kraj Bosanskog Šamca gdje je pohađao srednju školu. U 24. godini života čuo je Gospodinov glas: Bit ćeš moj svećenik. Odmah se odazvao i javio u Franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu, iako je već radio u tvornici i nije razmišljao o duhovnom zvanju. Stupio je u postulaturu u Franjevačku gimnaziju u Visokom 1988., i u novicijat u Sarajevu 1989. Nakon novicijata i prve godine studija bio je za vrijeme rata tri godine u Samoboru i Austriji. U progonstvu je 1995. položio i vječne redovničke zavjete.

Kardinal Vinko Puljić zaredio ga je za đakona 1996. i za svećenika 1997. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Franjevačkoj Teologiji u Sarajevu 2000. godine. Bio je župni vikar u Rumbocima, Uskoplju, Tuzli i Tolisi. Službu nove evangelizacije započeo je 2000. godine. Držao je duhovne obnove u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, u župama i hrvatskim misijama u mnogim gradovima Njemačke, Švicarske, Austrije, Italije i u New Yorku. Posvuda gdje je propovijedao nikle su molitvene zajednice. U Tolisi je fra Ivo osnovao molitvenu zajednicu Dva srca koja je sudjelovala u organizaciji tjednih i kasnije mjesečnih molitvenih susreta na kojima je od 2003. prisustvovalo na tisuće vjernika iz cijeloga svijeta. Na posljednji susret u kolovozu 2005. došlo je u Tolisu, po velikoj kiši, preko trideset tisuća ljudi. Nakon toga iz Tolise odlazi na Institut za duhovnost Papinskog sveučilišta Gregoriana u Rimu gdje je i doktorirao 2011. godine. Trenutno je župnik u župi Srca Isusova u Šurkovcu. www.zupa-surkovac.com

2. DAN TRODNEVNICE

Subota, 13.08. – klanjanje euharistijskom Isusu u 18h – predvodi o. Tomislav Glavnik, župnik. Sveta misa u 19 sati – predvodi vlč. Milan Kerš

Nakon mise slijedi koncert marijanskih arija klasičnih autora u izvođenju Martine Evačić, mezzosopran i Josip Pankarić, glasovir.

3. DAN TRODNEVNICE

Nedjelja, 14.08. – sveta misa kod Zavjetne kapelice Majke Božje u 20h. – predvodi o. Tomislav Glavnik, župnik. Nakon mise je ophod sa svijećama i likom Majke Božje Molvarske.

Skip to content