Proslavljen blagdan sv. Filomene

OBJAVLJENO:

7. kolovoza 2011. proslavili smo spomendan svete Filomene u našoj župnoj crkvi svečanom svetom misom, koju je predslavio o. Ivan Miškić, član samostana Svetoga Duha iz Zagreba. U Koncelebraciji su bili o. Miljenko Hontić, generalni definitor reda franjevaca konventualaca i o. Tomislav Glavnik, župnik.

U prigodnoj propovijedi osvrčući se na svetačke primjere iz povijesti Crkve i povezujući ih sa svetim Evanđeljem, propovjednik je naglasio da radost i sreća u životu dolazi iz okrenutosti Kristu Gospodinu. Samo onaj koji se napaja na pozitivnostima koje proizlaze iz Evanđelja pobjeđuje i opstaje u svijetu. Kršćanin je osoba drugačijih vrijednosti, nego li ih nudi svijet. Stoga, bez obzira što smo okruženi zlom, negativnostima, pa čak i lošim postupcima drugih ljudi ne trebamo biti zabrinuti, budući da Gospodin daje utjehu u riječima Evanđelja 19. nedjelje kroz godinu kada kaže da je s nama i hrabri nas da se ne bojimo. O. Ivan Miškić, govoreći o svetačkom primjeru sv. Filomene naglašava da je i ona neustrašivo branila svoju čistoću i dala svoj život za Krista. Nije se bojala, jer je znala kome je povjerovala.

U 14.30 sati izmoljena je krunica s litanijama u čast sv. Filomeni, a vjernicima je pružena svetičina relikvija na štovanje. Pobožnost je završila blagoslovom, kojega je podijelio o. Tomislav Glavnik. Po završenoj pobožnosti uputili smo se u zavjetnu kapelicu Majke Božje Molvarske na molitvu Gospine krunice i litanija. U 16 sati zajedničkom pjesmom i završnim blagoslovom, kojega je podijelio o. Ivan Miškić završila je proslava spomendana sv. Filomene, koja se redovito slavi u župi Uznesenja BDM u Molvama u nedjelju prije 10. kolovoza.

Skip to content