Završilo hodočašće sv. Filomeni

OBJAVLJENO:

U subotu 29. siječnja 2011. održalo se hodočašće sv. Filomeni u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Molvama. Tom prilikom okupilo se 500-njak hodočasnika, većinom iz sjevernog dijela naše Domovine (Zagreb, Velika Gorica, Sveta Klara, KUD “Izidor” – Sveta Klara, Udruga JOB, Gola). Cjelodnevni program odvijao se je u župnoj crkvi,  dok je pobožnost Majci Božjom Molvarskoj bila u zavjetnoj kapelici MB Molvarske u Marijanskoj ulici.

Svetu misu je predvodio o. Ivan poleto, gvardijan zagrebačkog samostana Svetoga Duha uz koncelebraciju vlč. Dragutina Goričanca. U propovjedi o. Ivan osvrnuo se na poseban način na život i ulogu Blažene Djevice Marije, kao one koja je bila najvjernija sljedbenica i uzor vjernice. Povezujući Marijin život s našim svakodnevnim životom propovjednik je ukazao na propuste što ih vjernici današnjice ne bi smjeli činiti, ukoliko se smatraju vjernicima. Stoga, nasljedujući i prihvaćajući Marijin način života i ophođenja prema Spasitelju i sami čvrstim korakom koračamo prema vječnoj domovini i spasenju, što ga samo Bog može dati. Jedan od načina ispravnog života jest napustiti mentalitet straha i bojažljivosti i preuzeti stav neustrašive hrabrosti u svjedočenju svega pozitivnoga što vjera daje.

Nakon svete mise bio je hodočasnički ručak u društvenom domu. Nakon ručka s početkom u 14.30 hodočasnici su hodeći u procesiji stigli do Zavjetne kapele Majke Božje Molvarske i u pjesmi i molitvi učinili ophod oko oltara na kojem se čuva čudotvorni kip. O. Tomislav Glavnik, župnik upoznao je vjernike s povijesnim i duhovnim značenjem prisutnosti čudotvornog kipa MB Molvarske. Vjernici su se potom vratili u župnu crkvu na jednosatno euharistijsko klanjanje, nakon kojega je uslijedilo upoznavanje sa životom sv. Filomene. Cjelodnevni program završio je pobožnošću sv. Filomeni i molitvom za sve ljude koji se nalaze u najrazličitijom potrebama ili su pritisnuti bolešću. Prije samog odlaska svojim kućama o. Ivan Poleto podijelio je prigodne darove predsjednici bratovštine sv. Filomene iz Ciste Provo gđi Mireli Madunić, kao i voditeljima hodočasničkih skupina.

 

Skip to content