ZAVJETOVANJE U FRANJEVAČKOM SVJETOVNOM REDU

OBJAVLJENO:

Za vrijeme večernje mise u subotu, 16. listopada u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Molvama u Franjevačkom svjetovnom redu zavjetovala se s. Ana Paša. S. Doroteja Pošta, s. Marija Popec, ministra, s. Ana Paša, s. Ana JakovićTo je prvo zavjetovanje nakon tri godine. Svetu misu predvodio je o. Tomislav Glavnik, župnik i gvardijan samostana franjevaca konventualaca u Molvama.

U prigodnoj propovijedi o. Tomislav je rasvijetlio značenje i poslanje franjevačkih svjetovnjaka u današnjem svijetu i njihovo življenje Evanđelja po Pravilu što ga zavjetuju. Biti svjetovni franjevac znači neumorno se zauzimati za poruku radosne vijesti i svjesnog življenja krsnih obećanja. Iz dana u dan posvješćujući si Kristovu poruku za život u posvećenju, kršćanin postaje živim svjedokom i nositeljem radosti i glasnikom mira. Franjevačko poslanje i život po Pravilu znači živjeti Kristovo evanđelje u svijetu i za svijet poput sv. Franje, sv. Elizabete Ugarske i mnogih drugih svetih duša, podsjetio je o. Tomislav. 

Misno slavlje pjevanjem je uveličao dječji zbor pod ravnanjem s. Lidije Mahovlić.

Na misi zavjetovanja bile su prisutne i ostale članice mjesnog bratstva predvođene s. Marijom Popec, ministricom, koja je i primila zavjete s. Ane Paša.

Mjesno bratstvo FSR-a Molve ima svoje susrete svaku drugu nedjelju u mjesecu u prostorijama vjeronaučne dvorane pri samostanu franjevaca konventualaca. Bratstvo trenutno broji 12 zavjetovanih članica, a uskoro će formaciju započeti i manja skupina novaka. Sve nas to ohrabruje da će molvarsko mjesno bratstvo ponovno zaživjeti.

 

Skip to content