Jubilarna godina u Marijinu svetištu

Predragi! U ovoj 2020. godini s posebnom radošću i zahvalom slavimo 550. obljetnicu od nastanka čudotvornog kipa Majke Božje Molvarske. U dugom nizu godina vjernici župa i hodočasnici podravskog kraja hodočastili su u ovo Marijino svetište u Molvama. Marijina prisutnost i uslišane molitve vjernika svjedoče nam o Njezinu izboru mjesta u kojem Ona privlači k sebi svoju djecu kako bi im bila Majka na putu svetosti, Pomoćnica na životnim stazama, Zagovornica kod nebeskog Oca. Marija je kroz stoljeća svima koji su se Njoj utjecali bila posrednica milosti. Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije kao Marijino svetište u srcu Podravine mjesto je zahvale i okupljanja vjernika hodočasnika.

Drveni kip koji predstavlja Marijin lik ostao je sačuvanviše od pet stoljeća unatoč svim povijesnim i vremenskim prilikama i neprilikama.Njezina prisutnost po čudotvornom kipu Majke Božje Molvarskeprepoznatljiva je i danas. Svjedoče o tome brojni hodočasnici koji tijekom cijele godine, posebno u vremenu organiziranih hodočasničkih molitvenih dana dolaze u Njezino svetište.

Nastavljajući pradjedovski put utjecanja Blaženoj Djevici Mariji i stvaranjavrednotakoje sučovjeku potrebne nastojimo izgrađivati svijet po uzoru na sv. MaksimilijanaKolbe, a primjerom svetosti života ukazivati na duhovnu i tjelesnu dobrobit sadašnjih i budućih pokoljenja našega hrvatskog naroda. Iskreno vjerujemo da će i nadalje Marijino svetište u Molvama kao i novi Duhovno-pastoralni centar „Oaza Bezgrešne” biti mjesto otvorenogsrca za potrebite. Mjesto duhovne obnove i radosnog susretanja u cjelokupnom rastu, razvijanju i oblikovanju djece, mladih, obitelji i osoba u zrelim godinama.,,Punina života u oazi Bezgrešne” gdje Marija privlači duše i dovodi ih Isusu Kristu mjesto je darivanja milosti vjere i ozdravljenja duha i tijela.Uz posvetu Njoj nastavljamo koracima predanja i otvorenosti ispunjenja Božje volje u današnjem svijetu, u ovom dragom nam podravskom Marijinu svetištu u Molvama.

Program hodočasničke godine i proslava jubileja:

https://www.zupa-molve.com/najava/program-hodocasnicke-2020-godine/

Facebook: Marijino svetište Molve