VELIKA GOSPA 2017. U MOLVAMA

U subotu 12. kolovoza započima trodnevnica u čast Velike Gospe. Svaku večer, pola sata prije večernje sv. mise, molimo krunicu i pjevamo litanije. U nedjelju, 13. kolovoza, slavimo sv. Filomenu. Sv. mise su u 11 sati i popodne u 19 sati. Večernju sv. misu predvodi ex provincijal  fra Đuro Hontić, a sada  gvardijan i župnik  kod sv. Ivana u Puli.

Na Uočnicu Velike Gospe, to jest u ponedjeljak 14. kolovoza, sv. misu kod kapelice Majke Božje u 20 sati, predvodi i propovijeda fra Zdravko Tuba, gvardijan u samostanu sv. Frane na Cresu i nacionalni upravitelj “Vojske Bezgrešne”.  Nakon sv. mise uslijedit će procesija oko kapelice  s kipom Majke Božje.

Na samu svetkovinu sv. mise su u: 7 sati (župna crkva),  9 sati (kapelica Majke Božje), u 11, 16, 17 i 19 sati (župna Crkva).

Misu u 9 sati kod kapelice predvodi i propovijeda fra Martin Jaković, vikar provincije i župnik župe sv. Antuna u Zagrebu. Nakon te sv. mise uslijedit će procesija s kipom Majke Božje do župne crkve. Ove godine kip Majke Božje nose naši domaći Vatrogasci.

Misu u 11 sati u župnoj crkvi predvodi i propovijeda fra Miljenko Hontić, generalni definitor iz Rima.

Nakon sv. mise u 16 sati bit će blagoslov djece.

Na svetkovinu Velike Gospe u našoj crkvi se može izmoliti OPROST  koji se može namijeniti  za sebe ili za neku pokojnu dušu. Oprost se može izmoliti, pod onim, već uobičajenim i poznatim uvijetima.

Majko Božja Molvarska moli za nas!

 

Najljepši Marijanski zazivi u Hrvata”- (hrvatske litanije):

“Advocata Croatiae, fidelissima Mater—Zagovornica Hrvatske, najvjernija Majka.” (Remete 1300).

“Dušo duše Hrvatske, Isusova Mati—Sunce naših stradanja, ne prestani sjati!” (Jeronim Korner).

“Mati didine—Majko Domovine—Mati slobode!” (K. Frankopanke).

“Najljepši ures Hrvatske!” (molitvenik 1756).

“Blažena Gospo moje sijede majke, Marijo, zvijezdo bijelih naraštaja”! (T. Ujević).

“Gospođo, snago blaženih mučenika! Gospođo, snago blaženih pustinjaka! Gospođo, časti dvora nebeskoga”!  (Šibenska molitva XV. St.).

 

 

© Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Molve | Dizajn: NiV